Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Reworks 2009

Πήγα -και φέτος- στο καλύτερο dance festival της χώρας, το Reworks, στη Βίλκα. Αυτή τη χρονιά η προσμονή ήταν μεγάλη, γιατί μεγάλα ήταν και τα ονόματα...

Πρώτα-πρώτα, την Παρασκευή, ο κόσμος είχε μαζευτεί από νωρίς για ν' ακούσει τον Parov Stelar και τη μπάντα του. Οι Αυστριακοί έδωσαν ένα φοβερό show και μας έκαναν να χορεύουμε στους electro funky ήχους τους. Τις κλασικές πλέον επιτυχίες (Chambermaid swing, Homesick, Love, On my way now, Libella swing) συνόδευσαν αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια από το νέο δίσκο, με τίτλο Coco! Ήταν ό,τι πρέπει για να ζεσταθούμε, μια και ο καιρός ήταν... μουντός, ενώ οι μπίρες ήταν λίγες - όσες μπόρεσαν να χωρέσουν στην τσάντα μιας φίλης!

Στη συνέχεια, όλος ο λαός άρχισε να πηγαίνει προς τα άλλα stages, όπου ήδη dj's έπαιζαν τα setάκια τους... Στο κύριο stage, όπου θα ακολουθούσε το main event της βραδιάς -λέγε με Sven Vath-, βρήκαμε μια ωραία θέση για ν' ακούσουμε την Καναδέζα Heidi. Έπαιξε αρκετά καλά και έκανε τον κόσμο να χορέψει αβίαστα, έτσι για warm-up στο μεγάλο όνομα. Όσο έφτανε η ώρα, πέρασε από μπροστά μου ένας τύπος με καπελάκι. Με τη μία, κατάλαβα ότι ήταν ο Sven Vath που ετοιμαζόταν ν' ανέβει στα decks, και τον σκούντηξα στην πλάτη. Φυσικά, εκείνος -σωστή ντίβα- ούτε που γύρισε να χαιρετήσει ("άμα γυρνάω στον κάθε μαλάκα, δεν θ' ανέβω πάνω πότε!", σίγουρα θα έχει σκεφτεί...).

Τελευταίο κομμάτι της Heidi: Depeche Mode - Behind the wheel, αφιερωμένο στον ίδιο το Γερμανό, που ετοιμαζόταν να μας αναλάβει. Το set που διήρκησε, όπως ήταν προγραμματισμένο 3,5 ώρες (2.30-6.00), είχε συνεχώς ανοδική "πορεία". Σιγά-σιγά, ανέβαζε τους ρυθμούς παίζοντας την αγαπημένη του παλιά techno. Τους ήχους με τους οποίους μάθαμε ν' αγαπάμε την ηλεκτρονική μουσική. Όπως λέμε, ο τύπος τα 'σπασε! Απέδειξε γιατί είναι ένας από τους πρωτοπόρους και ένας από τους καλύτερους dj's όλων των εποχών. Όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο μεγαλύτερος αδερφός μου, "όταν ο Sven Vath ήταν διάσημος dj, δεν υπήρχε η λέξη dj". Έκλεισε το set με ένα έπος βραζιλιάνικο...

Μετά από τόσες ώρες "χτύπημα", έφυγα για να επανέλθω την επόμενη (Σάββατο). Ο κόσμος ήταν πολύ παραπάνω στο αίθριο, όπου γίνονται οι live εμφανίσεις. Σήμερα, το όνομα ήταν μεγαλύτερο -από Parov Stelar band-: Stereo MC's! Ένας από τους καλύτερους live performers, εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια, o Rob Birch ξεσήκωσε το πλήθος! Αεικίνητος, δεν σταμάτησε να χορεύει και να ραπάρει, μαζί με τις δύο μαύρες κουκλάρες στα φωνητικά, τα έδωσαν όλα. Connected, Step it up, Deep down and dirty, Runnin', Creation είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες τους. Πραγματικά, τέλεια συναυλία!

Τέλος, παρόλη την κούραση από τους Stereo MC's, μπόρεσα και άκουσα τον Ισραηλινό Shlomi Aber, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ωραίες progressive μουσικές, απευθείας από το Τελ Αβίβ.

Ξενέρωσα -όπως και πολύς κόσμος- από την απουσία του Paul Kalkbrenner. H μόνη αρνητική στιγμή του festival (άντε και η απουσία του Dennis Ferrer την Παρασκευή, αλλά τότε είχε Sven Vath!).

Συνολικά, ήταν ένα πραγματικά τέλειο festival για εμάς τους λάτρεις της electro. Κι ας μαλώσαμε λιγάκι με την παρέα, δεν πειράζει... Cheers, mates!

ΥΓ: Όλα τα links είναι βιντεάκια από το Reworks. Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: