Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2006

Έχασε το βίντεο της προσσελήνωσης η NASA!

Τελικά, μήπως όντως δεν πάτησε ο Νιλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι; Μήπως έχουν δίκιο οι συνωμοσιολόγοι που βρήκαν αρκετά ψεγάδια στην προσσελήνωση των Αμερικανών αστροναυτών; Αυτό αποδεικνύει το γεγονός πως η NASA δήλωσε πως έχασε το βίντεο με τα πρώτα(;) βήματα του ανθρώπου στη σελήνη! Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα" (16-08-2006, αρ. φύλλου 18614, σελ. 58) και αναφέρει την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή είδηση.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε στη NASA είναι πρωτοφανές: η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος φέρεται ότι έχασε το βίντεο που έδειχνε τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη. H απώλεια δίνει νέα τροφή στα σενάρια συνωμοσίας τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από 37 χρόνια.
H είδηση ότι η γραφειοκρατία της NASA μπορεί να έχασε ή ακόμη και να κατέστρεψε το βίντεο με τις εικόνες και τα τηλεμετρικά δεδομένα που είχαν στείλει οι αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν από τη Σελήνη το 1969 μοιάζει απίστευτη. H αποκάλυψη ήρθε από την Αυστραλία, όταν η εφημερίδα "Μόρνινγκ Χέραλντ" πήρε συνέντευξη από τον υπεύθυνο του σταθμού Παρκς, του ιστορικού σταθμού με τη γιγάντια κεραία που ελάμβανε και μετέδιδε στη NASA σήματα από τη σεληνάκατο Lem.
Σήμερα, αυτό το γιγάντιο "αυτί" βρίσκεται σε αχρησία. Όμως για λόγους τήρησης ιστορικών αρχείων, ο Τζον Σαρκισιάν, ο υπεύθυνος του σταθμού, ζήτησε τις προάλλες ένα αντίγραφο από το υλικό που είχε διαβιβάσει στην NASA πριν από 37 χρόνια και ανακάλυψε έντρομος ότι η αμερικανική υπηρεσία δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν. «Κάπου θα είναι σίγουρα», διαβεβαιώνει η NASA, «απλώς πρέπει να ψάξουμε...».
Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι έχει χαθεί για πάντα η ιστορική καταγραφή του μεγαλύτερου «άλματος της ανθρωπότητας». Το σήμα του βίντεο που έστειλε με τις κεραίες του το Lem από τη Θάλασσα της Ηρεμίας δεν ήταν αναγνώσιμο από τις επίγειες τηλεοράσεις και έπρεπε να «μεταφραστεί» από τον αυστραλιανό σταθμό λήψης στο αμερικανικό σύστημα NTSC. Το πρωτότυπο, εκείνο που έλαβε το γιγάντιο «πιάτο» στην αυστραλιανή έρημο και το έστειλε στην Αμερική, είναι αυτό που σήμερα μάταια αναζητούν στη NASA.
H είδηση ότι το πρωτότυπο βίντεο είναι άφαντο δεν πέρασε απαρατήρητη στην Αμερική, όπου ένας στους 6 Αμερικανούς πιστεύει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ είναι ζωντανός και καταβροχθίζει χάμπουργκερ κρυμμένος κάπου στην Αλάσκα. Χειροπιαστές αποδείξεις, όπως σεληνιακές πέτρες που εκτίθενται σε πολλά μουσεία, δεν είναι αρκετές για να μεταπείσουν τους συνωμοσιολόγους που πιστεύουν ότι εκείνο το ιστορικό ταξίδι στη Σελήνη δεν έγινε ποτέ.
Μερικά από τα ερωτήματά τους δείχνουν πειστικά: πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει καμία φωτογραφία που να δείχνει το διαστημικό όχημα του Apollo στην επιφάνεια της Σελήνης, 37 χρόνια από τότε που έφτασε εκεί; Για τους συνωμοσιολόγους, η απώλεια του βίντεο δεν είναι ανεξήγητη: αυτοί που έστησαν την απάτη του Apollo προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη τους. Γιατί; Επειδή η ηγεσία της NASA έλαβε τεράστια ποσά από τον Λευκό Οίκο για να εκτρέψει την προσοχή του κοινού από την ολέθρια εξέλιξη του πολέμου του Βιετνάμ. Αυτά λέει η μια θεωρία. H άλλη υποστηρίζει ότι η NASA έστησε την απάτη για φανεί ότι νίκησε τη Σοβιετική Ένωση στον ανταγωνισμό του Διαστήματος.
Τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνεται ότι ποτέ δεν είναι αρκετά για να πείσουν κάποιους ότι ο άνθρωπος πράγματι περπάτησε στο φεγγάρι. Πρέπει να εμπιστεύεται κανείς και την πηγή τους. Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα με τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την αποστολή του Apollo: είναι πολλοί εκείνοι που δεν εμπιστεύονται καθόλου την NASA. Μια πιθανολογούμενη απώλεια ανεκτίμητου ιστορικού υλικού από την υπηρεσία που χρηματοδοτείται με δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση έρχεται σήμερα να ενισχύσει τη δυσπιστία αυτών των ανθρώπων.


Πάντως, στο ίδιο το blog (08-02-2006), είχα κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα με όλο το ιστορικό, φωτογραφίες και σχόλια, που αποδεικνύουν την κακοστημένη φάρσα της NASA και των Αμερικανών. http://patsman.blogspot.com/2006_02_01_patsman_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: