Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2006

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημερά κατά της μεγαλύτερης μάστιγας της εποχής μας, του AIDS. Μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις πλατείες. Βέβαια, όλα αυτά για μια μέρα μόνο το χρόνο. Πάντα αναρωτιόμουν πόσο υποκριτικό είναι να θεσπίζονται τέτοιες "παγκόσμιες ημέρες".

Λες και το πρόβλημα λύνεται μέσα σε μια μέρα! Κανονικά θα έπρεπε να μοιράζονται προφυλακτικά περισσότερες μέρες του χρόνου - αλλά μετά θα έκλειναν πολλές βιομηχανίες παραγωγής τους. Αφήστε που θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα από το Γυμνάσιο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων και την προστασία από τα αφροδίσια νοσήματα. Ψιλά γράμματα για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τον ιό HIV αυτόν καθεαυτόν, υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκε. Μάλλον μεταδόθηκε σε ανθρώπους που έτρωγαν ή έκαναν σεξ (μη σας φαίνεται περίεργο) με πιθήκους στην Αφρική. Μια πιο συνωμοτική θεωρία λέει ότι οι κινούντες τα νήματα του κόσμου δημιούργησαν και απελευθέρωσαν, με σκοπό τη μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο, τον μολυσματικό ιό. Ποτέ δε θα μάθουμε αν αληθεύει αυτό το τελευταίο.

Αυτό που ελπίζω να ακουστεί τα επόμενα χρόνια είναι επιτέλους ότι βρέθηκε τρόπος να καταπολεμηθεί το AIDS. Κάτι μου λέει πως έχει βρεθεί ήδη, αλλά αν γίνει γνωστός, τότε θα χάσουν πολλά κέρδη οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ ο πληθυσμός της Γης θα αυξηθεί κι άλλο, πράγμα που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση "κάποιοι". Ως τότε, ας προσέχουμε, γιατί τα χρόνια της... αθωώτητας των μεγαλύτερων από εμάς και του ελεύθερου σεξ που απολάμβαναν έχει περάσει. Μακάρι όχι ανεπιστρεπτί!

ΥΓ: Ο μεγάλος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον πώς έχει καταφέρει να ζήσει, ενώ είχε μολυνθεί από τη νόσο πριν από 15 χρόνια περίπου;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: