Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Ο Μέγιστος των Ελλήνων


Όπως αναμενόταν, ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών μέσα από την παραγωγή του ΣΚΑΪ που έληξε τη Δευτέρα, λαμβάνοντας περισσότερες από 127.000 ψήφους (σε σύνολο περίπου 700 χιλιάδων). Άλλωστε, όπως ειπώθηκε, ο Αλέξανδρος είναι ο μοναδικός που αποκαλείται «Μέγας» διεθνώς!

Δεύτερος -αλλά πρώτος και με διαφορά στις γυναικείες ψήφους- ήρθε ο γιατρός Γεώργιος Παπανικολάου, ενώ στην τελική τριάδα βρέθηκε η εμβληματική μορφή της ελληνικής επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Η μεγαλύτερη «μάχη» δόθηκε ανάμεσα στους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Σωκράτη για την τέταρτη θέση, με τελικό νικητή τον Μακεδόνα πολιτικό. Ακολούθησαν οι Αριστοτέλης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωάννης Καποδίστριας, Πλάτωνας και Περικλής.

Την παράσταση στο debate έκλεψε ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, που σε ηλικία 96 χρονών(!) υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του, και ειδικότερα τον «κόσμο των ιδεών» του Πλάτωνα, του οποίου αποτελεί σημαντικός μελετητής εκτός από θαυμαστής.

Να σημειωθεί ότι -προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα- η παραγωγή τελείωσε με πλάνα που έδειχναν το χρυσό στεφάνι και τη λάρνακα του Φιλίππου του Β’ που βρίσκονται στη Βεργίνα.

ΥΓ: Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονική", την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: