Πέμπτη, Απριλίου 01, 2010

Δεν τελειώνουν τα βάσανα μιας… ζαρντινιέρας

Δικαιώθηκε καταρχάς ο Κύπριος φοιτητής που είχε ξυλοκοπηθεί βάναυσα από αστυνομικούς το 2006 στην πλατεία Συντριβανίου της Θεσσαλονίκης. Σε πρώτο βαθμό τού επιδικάστηκε αποζημίωση 300.000 ευρώ (στην αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου ζητούσε 1 εκατ. Ευρώ) για ηθική βλάβη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Όπως μαθαίνουμε, όμως, το ελληνικό δημόσιο -κάνοντας τη… δουλειά του- αναμένεται να ασκήσει έφεση σε βάρος της εν λόγω απόφασης. Αντί να ζητήσει η ΕΛ.ΑΣ. και το αρμόδιο υπουργείο συγγνώμη από τον Αυγουστίνο Δημητρίου, αλλά και να του καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης (:έμπρακτη συγγνώμη), το κράτος δεν λέει να δώσει τέλος στην περιπέτεια αυτή της ζαρντινιέρας!

Και όχι μόνο αυτό: σε λίγες ημέρες ο νεαρός θα καθίσει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για αντίσταση κατά της αρχής! Λέγεται ότι συμμετείχε σε επεισόδια στο Αριστοτέλειο το βράδυ της… ζαρντινιέρας και ότι γρονθοκόπησε και αστυνομικούς! Βέβαια, όλοι είδαμε τον αποτρόπαιο ξυλοδαρμό του μπροστά στις κάμερες και έχει γίνει γνωστό ότι διαταράχθηκε εκτός από τη σωματική και η ψυχική του υγεία.

Συμπέρασμα: το ελληνικό δημόσιο -ακόμα και σε περιόδους κρίσης- συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες…

ΥΓ: Το παραπάνω σχόλιο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονική" στο φύλλο της Μ. Παρασκευής 2 Απριλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: