Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Πάει κι αυτός

Ένας ακόμη δικτάτορας έπεσε νεκρός στα χέρια των -μέχρι χθες- αντικαθεστωτικών. Οι τελευταίοι, αφού πυροβόλησαν τον ήδη τραυματισμένο Καντάφι, ξεφτίλισαν το άψυχο σώμα του περιφέροντάς το στους δρόμους της πόλης της Σύρτης.

Η Δύση που τόσο καιρό έψαχνε τρόπο να... καθαρίσει τον έως πρότινος σύμμαχό της τα κατάφερε. Το ΝΑΤΟ πανηγυρίζει. Ο ΟΗΕ επιχαίρει(!) εξαγγέλλοντας σε κλίμα ενθουσιασμού τη νέα μέρα που περιμένει τη Λιβύη. Η Χίλαρι χασκογελάει και ψελλίζει κάποια καισαρικά λογοπαίγνια.

Ο Άραβας Συνταγματάρχης είχε την τύχη ενός άλλου δικτάτορα, του Σαντάμ. Εκείνος απαγχονίστηκε μπροστά στα εμβρόντητα μάτια της ανθρωπότητας. Οι παλιότεροι θυμήθηκαν τον Τσαουσέσκου με τη γυναίκα του και τον τραγικό θάνατο που τους επιφύλασσε ο λαός τους.

Εμένα πάλι μου ήρθε στο μυαλό η ομηρική σκηνή με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα, να σέρνει το νεκρό σώμα του Έκτορα μετά τη μεταξύ τους μάχη. Γεγονός που δείχνει ότι η εκδίκηση και η διαπόμπευση των εχθρών -ακόμα και των νεκρών- αποτελεί χαρακτηριστικό του ανθρώπου, "εγγεγραμμένο" στο dna του. Λίγο έχουμε εξελιχθεί σε αυτό το κομμάτι. Κάτι τέτοιο δεν δείχνει και ο εξευτελισμός του Καντάφι εν έτει 2011;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sumfwnw. Nomizw oso ''politismenos'' kai an einai kaneis, h bia kai h endikish einai mesa sto aima. To ksespasma h anagh gia anagnwrish (egw ton skotwsa- eimai dunatoteros).

Akomh k sto fightclub oloi autoi oi ''politismenoi kurioi'' oi sobaroi ktl ksespousan se ena upogeio.

To 8ema einai pws olo auto to theatro kai h stoxopoihsh (den kserw an einai sswsth leksh) Autwn twn an8rwpwn ta teleutaia 10 xronia giati sumbainei- apo poious - poia sumferonta eksuphretei kai ti sumbainei meta?
Ola einai toso alusidota kai ekseftulistika apokaluptontai sto kosmo -mesa apo to internet. Gia na prokalesoun -sok- asfaleia tou susthmatos , se kapoious- fobo- upodeigmatismo den exei teleiwmo h lista.

Patsman είπε...

@ Ανώνυμος
Τι μου θύμισες τώρα με το Fight Club! Σωστή και ευρεία η αναλογική σκέψη σου - ταινία με πραγματικότητα.

Όσο για την τελευταία παράγραφο του σχολίου σου, δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Με την προβολή μέσω του internet όλων αυτών των ανατριχιαστικών βίντεο δεν είναι βέβαιο τελικά ποιος σκοπός, από αυτούς που αναφέρεις, επιτυγχάνεται.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε εξοικειωθεί πλήρως με τέτοιες φρικαλέες εικόνες και κατά τη γνωστή χατζιδάκειο ρήση, πλέον μοιάζουμε με το "τέρας".