Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

Δύστυχη Λιάνα!

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο νους μου πήγε στη Λιάνα Κανέλλη. Πώς να αισθάνεται αυτή η ψυχή; Ακόμα συζητιούνται (και ηχούν) τα σκαμπίλια που της έριξε on air κάποιος ονόματι Κασιδιάρης. Αλλά το χθεσινό "ράπισμα" ήταν ακόμα πιο ηχηρό.

Ένα κομμάτι του ελληνικού λαού -αριθμητικά σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που υποστηρίζει το κόμμα της- επιβράβευσε τέτοιου είδους πρακτικές. Οι 425.000 περίπου συμπολίτες μας που ψήφισαν τη συμμορία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το έπραξαν με πλήρη συνείδηση και για δεύτερη φορά (οι περισσότεροι). Υπερψήφισαν τα ντούκια, τα λεβεντόπαιδα, τους καραφλούς αμόρφωτους, τα φασισταριά -όπως θέλει τους αποκαλεί ο καθένας- για να "πέφτει και καμιά φάπα άμα λάχει". Με την ψήφο τους δήλωσαν ότι βαρέθηκαν τους ντιντήδες φλώρους στυλ Πάκη, τις θρασύτατες τουρκολάγνες στυλ Δούρου και πολύ περισσότερο τις εριστικές αναιδέστατες στυλ Λιάνας.

Πώς νιώθεις τώρα, Λιάνα; Το κόμμα σου καταποντίστηκε, διότι ο λαός στον οποίο τόσο πολύ ομνύετε και βασίζεστε, σας γύρισε την πλάτη του. Όσο ξύλο και να έπεσε προεκλογικά, όσους μόλωπες και να είδαμε ζωντανά στις τηλεοράσεις μας, ο λαουτζίκος έχει πλέον άλλη γνώμη. Δεν μασάει από κάτι τέτοια. Ίσα-ίσα, τα γουστάρει, τα επικροτεί. Και την επόμενη φορά, Λιάνα, που θα πας το καρβέλι και το γάλα στη Βουλή, που θα καπνίσεις ανερυθρίαστα μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, που θα βγεις στην αμερικάνικη τηλεόραση και θα μιλήσεις με παροιμιώδη τσαμπουκά ("oh dear"), που θα αντιμιλήσεις σε κάποιο πάνελ και θα προκαλέσεις με τη στάση σου τους συνομιλητές σου ως έχουσα το αλάθητο του Πάπα, που θα σηκώσεις με τα συντρόφια πανό στην Ακρόπολη, ας γνωρίζεις ότι ο λαός τα βαρέθηκε αυτά. Και ένα τμήμα του, ακόμα πιο ριζοσπαστικό και ακραίο, θα είναι εκεί για να σου το θυμίσει.

Δύστυχη Λιάνα, τι σου έμελλε να πάθεις; Με τα λόγια σου, τις πράξεις σου, τα έργα σου, εσύ κι οι όμοιοί σου κάνατε το χατζιδάκειο "θηρίο" να αγριέψει. Το θηρίο της βίας. Οι σύντροφοί σου κι εσύ δεν είστε αυτοί που υποστηρίζετε ότι οι νόμοι καταργούνται στους δρόμους; Δεν είστε εκείνοι που ευαγγελίζεστε τη "βία στη βία της εξουσίας"; Και τώρα που μας εξοικειώσατε με την όψη του θηρίου, ψάχνετε παρηγοριά. Αλλά τώρα είναι μάλλον αργά. Έχουμε συνηθίσει στη βία και δεν αντιδρούμε πια.

Συντρόφισσα Λιάνα, δυστυχώς χάσαμε! Και όπως είπε ένας Ρωμαίος κάποτε, "ουαί τοις ηττημένοις"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: