Δευτέρα, Μαΐου 20, 2013

Οι Depeche Mode μάς αποζημίωσαν



Μετά το φιάσκο του 2009, όταν η συναυλία των Depeche Mode είχε ακυρωθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή (εξαιτίας προβλήματος υγείας του τραγουδιστή), οι χιλιάδες θαυμαστές του συγκροτήματος συρρεύσαμε -και πάλι- στη Μαλακάσα προσμένοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Και όντως μείναμε απολύτως ευχαριστημένοι, έστω και αν έπρεπε να οπλιστούμε με μπόλικη υπομονή μέχρι να εισέλθουμε στο Terra Vibe, την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου.  
Ο λόγος; Η γνωστή ελληνική ανοργανωσιά. Η έλλειψη plan b. Το αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 35.000 θεατές, που έφτασαν μετά τις 7 το απόγευμα στο συναυλιακό χώρο -καθώς επρόκειτο για εργάσιμη ημέρα-, να δημιουργήσουν τεράστιες ουρές λόγω τεχνικού προβλήματος με το μηχάνημα που «διάβαζε» το barcode των εισιτηρίων. Γιούχα, αποδοκιμασίες σε αρμόδιους και μη, στρίμωγμα για πάνω από μιάμιση ώρα.
Μετά τον απίστευτο συνωστισμό, καταφέραμε να περάσουμε τον έλεγχο μόνο με την απλή επίδειξη του εισιτηρίου(!) λίγο πριν αρχίσει το live. Μεταξύ των θεατών έβλεπε κανείς από νεαρόκοσμο έως και μεσήλικες 50άρηδες που άκουγαν τους Depeche Mode στη νιότη τους, αλλά και μικρά παιδάκια (ναι, είδαμε και πιτσιρίκια κάτω των 5 ετών) που τα έφεραν οι γονείς τους για να μυηθούν στη μαγεία της καλής ηλεκτρονικής μουσικής.
Το θρυλικό πια συγκρότημα ανέβηκε στη σκηνή με αγγλική συνέπεια, περί τις 9.10 το βράδυ, όταν και επικράτησε πανδαιμόνιο από τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές. Ο frontman και εορτάζων Ντέιβ Γκάχαν (είχε γενέθλια την προηγούμενη ημέρα), αφού χαιρέτισε το πολυπληθέστατο κοινό στα ελληνικά, καθότι παντρεμένος με Ελληνίδα, ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της διασκέδασης και μας απογείωσε. Επί δυόμιση σχεδόν ώρες ερμήνευσε τραγούδια προερχόμενα από ολόκληρη τη δισκογραφία της μπάντας, δίνοντας έμφαση στο πρόσφατο και αρκετά «σκοτεινό» άλμπουμ με τίτλο «Delta Machine». Τον πλαισίωσε άριστα -όπως πάντα- στην κιθάρα και στα πλήκτρα, ο δημιουργός των ωραιότερων μελωδιών και εμπνευστής των περισσότερων στίχων Μάρτιν Γκορ, ο οποίος τραγούδησε και ορισμένα κομμάτια σε στυλ μπαλάντας (όπως το «Higher Love» και το ανεπανάληπτο «Home»).       
Καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας, η ατμόσφαιρα «ηλεκτριζόταν» σταθερά και ανοδικά, με τους θεατές να συμμετέχουν τραγουδώντας και χορεύοντας ακατάπαυστα. Για να φτάσουμε στο ζενίθ της βραδιάς, όταν οι Depeche Mode εκτέλεσαν περίφημα τις δημοφιλέστατες επιτυχίες τους: «Enjoy the Silence» και «Personal Jesus». Πραγματικός χαμός.
Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί! Και πώς να σταματήσουν, αφού το πλήθος ήθελε κι άλλο. Έτσι, το ανκόρ ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφήνοντάς μας την καλύτερη γεύση για το τέλος: τους βγαλμένους από τα 80s ήχους του «Just cant get enough» ακολούθησε το ερωτικό «I feel you», ενώ η τελείωση ήρθε με το «Never let me down again» και τον κόσμο να αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις του Γκάχαν και της παρέας του.      
Τέλος καλό, όλα καλά. Η εντυπωσιακή απόδοση των Depeche Mode μας έκανε να ξεχάσουμε το μελανό σημείο της συναυλίας -ήτοι την ταλαιπωρία για την είσοδο- και να φύγουμε όλοι με ένα χαμόγελο ευτυχίας από τη Μαλακάσα και με την προσμονή για την επόμενη επίσκεψη του αγαπημένου βρετανικού συγκροτήματος.
ΥΓ: Το κείμενο είναι καθαρά δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: