Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

Άσυλο και... κακόμοιρη αστυνομία!



Επεισόδια για μια ακόμη φορά έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη λόγω της Δ.Ε.Θ. Αναδείχτηκε πάλι το πρόβλημα του πανεπιστημιακού ασύλου και της "ανεπάρκειας" της αστυνομίας.

Όσον αφορά το άσυλο, νομίζω πως η χρησιμότητά του έπαψε από το 1974 και μετά. Η δημοκρατία δεν φοβάται κανέναν πια. Πλέον, το μόνο που... χρησιμεύει το άσυλο είναι για να προφυλάσσει τους γνωστούς-αγνώστους από τη σύλληψη, αλλά και για να αποθηκεύουν οι ίδιοι τις μολότοφ τους, να καίνει περιουσίες ξένων και του κράτους. Καταργήστε το, αν έχετε τα κότσια! Και μιλώ ως φοιτητής. Δεν μπορεί να φοβάσαι να κυκλοφορείς στο πανεπιστήμιό σου τις βραδινές ώρες! Το άσυλο είναι για τους φοιτητές και τους καθηγητές.

Για την αστυνομία, το παράδοξο είναι πως σε κάθε περίπτωση επεισοδιών, είτε σε γήπεδα είτε σε δρόμους, διαδηλώσεις, φταίει πάντα! Είναι ο κλασικός αποδιοπομπαίος τράγος. Όταν οι αστυνομικοί δεν συλλαμβάνουν κάποιον ταραξία ή μένουν "απτόητοι" μπροστά σε άλλους που καταστρέφουν την κοινωνική περιουσία, τους κατηγορούν για αδράνεια, ανεπάρκεια κτλ. Όταν πάλι πετούν δακρυγόνα, συλλαμβάνουν ανθρώπους, άντε χτυπούν και κανέναν επικίνδυνο, τότε κατηγορούνται για υπέρβαση των καθηκόντων τους, αγριανθρωπιά, βαρβαρότητα! Ε, τι να κάνουν κι αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: