Κυριακή, Μαρτίου 02, 2008

...Coca-Cola, εσύ τα κάνεις όλα!Πώς η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας «ΒΟΗΘΟΥΝ»;

1. Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα: Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca - Cola την λεκάνη της τουαλέτας. Αμέσως μετά θα λάμπει από καθαριότητα.

2. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

3. Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας: Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca - Cola.

4. Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση: Ρίξτε ένα κουτάκι Coca- Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση

5. Η σκουριά φεύγει με την πρώτη: Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca - Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα

6. Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα: Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca - Cola/ Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

7. Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας.

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας. Και πληρώνουμε γι' αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά: Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi> είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα. Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην> ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα. Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο; Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37ο για τη λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα: α. Παλαιότερα, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi "Ποιος θα πιει την περισσότερη Coke;". Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής> διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

β. Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!

ΥΓ: Το παραπάνω κείμενο το έλαβα σε e-mail. Με προβλημάτισε αρκετά. Τόσο που σκέφτομαι να κόψω την Coca-Cola! Σκόπος της αναδημοσίευσης είναι ο προβληματισμός όλων και σίγουρα όχι η καταστροφολογία ή κινδυνολογία. Τελικά, μήπως δικαιώνεται το γνωστό σύνθημα του τίτλου;

2 σχόλια:

solon είπε...

Ωραίο post αλλά έχω κάποιες ενστάσεις, ιδίως στο σημείο όπου συσχετίζεται η οξύτητα της cola με την καταστροφή των οστών. Κάτι τετοιο δεν είναι δυνατό να συμβεί καθώς η cola όπως και οποιοδήποτε υγρό καταναλώνουμε ακόμη και σε πολύ μεγάλες ποσότητες είναι αδυνατον να προκαλέσει μεταβολή στο ph του αιματος και κατα αυτον τον τρόπο εστω εμμεσα να επιδράσει στα οστά. Tο αίμα διαθέτει πληθώρα ρυθμιστικών του ph ουσιών και μηχανισμών ενω το πιθαν εύρος του ph του αίματος ειναι 7,2 μεχρι 7,4. Μεγαλυτερη μεταβολη επιφέρει με συνοπτικές διαδικασίες το θάνατο. Συμπερασματικά η cola τη ζημιά που μπορεί να κάνει θα την κανει στον ευαίσθητο στομαχικό βλεννογόνο με πιθανοτερη επιπλοκή το γαστρικό έλκος και μακροπρόθεσμα καρκίνωμα.

Satan_My_Lord είπε...

χαίρομαι γιατί αυτά τα σκατά δε τα πίνω...