Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

Γάμος ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα

Τελέστηκαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Τήλου οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στη χώρα μας. Εννοείται προκλήθηκε σάλος σε όλα τα ΜΜΕ, που βρήκαν ένα... πιασάρικο θέμα να ασχολούνται. Αλλά δεν είναι μόνο τα κανάλια και οι εφημερίδες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι αλοίμονο αν αναγνωριστεί νομικά ο γάμος. Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου διέταξε ότι ο γάμος είναι παράνομος και κατηγόρησε τον δήμαρχο Τήλου για παράβαση καθήκοντος. Ιερείς εξανίστανται. Θρησκόληπτοι βγαίνουν από τα ρούχα τους.

Από την άλλη, υπερπροοδευτικοί πανηγυρίζουν για το επίτευγμα. Γκέι και λεσβίες υπερηφανεύονται για το συμβάν και παίρνουν σειρά για παντρειά. Άθεοι, απολιτίκ, κουλτουριάρηδες βγαίνουν να πουν το μακρύ και το κοντό τους.

Αυτή είναι, με λίγα λόγια, η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλαδίτσα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρόκειται για έναν πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό, και κατά συνέπεια η Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να πανικοβάλλεται. Όσον αφορά στο νομικό σκέλος, η αναγνώριση -αν δεν δοθεί από κάποιον σκεπτόμενο Έλληνα δικαστή- θα γίνει λογικά στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Αυτά τα ολίγα...

1 σχόλιο:

Univers είπε...

Μήπως το θέμα ήταν πιασάρικο και για τον δήμαρχο της Τήλου;

Εν τοιαύτη περιπτώσει, να τους δοθούν τα δικαιώματα (κληρονομικά κτλ.) που έχουν και οι ετεροφυλόφιλοι, στα πλαίσια ενός θεσμού ανάλογου με τον γάμο ετεροφυλοφίλων, αλλά επ' ουδενί λόγω να υιοθετούν παιδιά...