Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2008

Η σχετικότητα των δημοσκοπήσεων

Κάθε Κυριακή στις εφημερίδες, αλλά και σε καθημερινή βάση από τα κανάλια, παρουσιάζονται δημοσκοπήσεις γύρω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Μπροστά το ΠΑ.ΣΟ.Κ, δεύτερη η Ν.Δ. Ικανότερος ο Καραμανλής, προτιμότερος ο Παπανδρέου. Σε διψήφια νούμερα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μπαίνουν στη Βουλή οι "Οικολόγοι"! Υπέρ των κυβερνήσεων συνασπισμού οι μεν, υπέρ των μονοκομματικών οι δε. Τρέχα γύρευε...

Τη μια έτσι, την άλλη...

Ένα δείγμα τού πόσο σχετικά είναι αυτά τα γκάλοπ (αν και είναι παραπάνω από προφανές), συναντάται στο ερώτημα "ποιον πολιτικό αρχηγό θεωρείτε σταθερό στις απόψεις του". Οι απαντήσεις έφεραν πρώτο τον Πρωθυπουργό με 30%, έναντι 19% της Αλέκας Παπαρήγα και 17% του Γιώργου Παπανδρέου. Αλήθεια, αν σ' αυτή την ερώτηση δεν είναι πρώτη στις προτιμήσεις η αρχηγός του ΚΚΕ, τότε κάτι δεν πάει καλά... Αν μη τι άλλο, για το μόνο που δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Γενική Γραμματέα του "Κόμματος", είναι η αλλαγή απόψεων - χωρίς να κριθεί αν αυτό είναι θετικό ή όχι. 

Η απάντηση αυτή καταδεικνύει την απόλυτη σχετικότητα των δημοσκοπήσεων και την αμφίβολη ποιότητα των απαντήσεων που δίνονται σε αυτές.

1 σχόλιο:

Univers είπε...

Αντί να παράγει πολιτική και να αναζητεί λύσεις, η Ελλάς δημοσκοπείται.