Αναπάντητη θα μείνει η απορία μου, τι θα γινόταν αν ο Θ.Β. έφευγε για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Θα μπορούσε να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε; Θα αντιλαμβάνονταν οι ξένοι, π.χ. Αμερικανοί, το χιούμορ του, την τρέλα του; Δεν θα μου βγάλει κανείς από το μυαλό πως ο Θανάσης -είτε ως Παπατρέχας, είτε ως Θρασύβουλας, είτε ως Αθανάσιος Βόμπας- δεν έχει τίποτα να φοβηθεί σε οποιαδήποτε σύγκριση με τον Τσάρλι Τσάπλιν ή τον Πίτερ Σέλερς. Είναι του επιπέδου τους, αν όχι καλύτερός τους.
Το σίγουρο είναι ότι ο Βέγγος με το έργο του έχει κερδίσει την αθανασία, όπως δηλώνει και το όνομά του. Στιγμές από τις ταινίες του θα είναι πάντα διαθέσιμες (πλέον με το διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή) να μας κάνουν να γελάσουμε, να ξεχάσουμε τον πόνο μας μονομιάς, να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας και να συνεχίσουμε... Αν αληθεύει ότι το γέλιο δίνει ζωή, τότε όλοι εμείς θα ζήσουμε αρκετά χρόνια χάρη στον Θανάση. Αλλά και όταν πάμε στον "άλλο κόσμο", πολλοί από εμάς θα του φωνάξουμε:
Πού 'σαι Θανάση; Ήθελα να σ' αντάμωνα, η γρουσουζιά να σπάσει.
2 σχόλια:
Όντως...κάποιοι τον χαρκτηρίζουν ως τον "Έλληνα Σαρλό" ή την "ενσάρκωση του καραγκιόζη". Νομίζω όμως, πως το όνομα "Θανάσης Βέγγος" παραπέμπει σε κάτι μοναδικό..δεν μοιάζει αυτός σε κάποιους αλλά μακάρι να μοιάσουν κάποιοι σ' αυτόν...
Και το σίγουρο είναι ότι τα ελληνικά λεξικά στο σύντομο μέλλον θα αναφέρουν τη φράση "έγινα Βέγγος" ή "έτρεχα σαν το Βέγγο", καθώς αυτές έχουν αποτυπωθεί στην ελληνική συνείδηση.
ΥΓ: Καλωσήρθες Δανάη!
Δημοσίευση σχολίου