Πέμπτη, Απριλίου 10, 2008

Επιχειρήματα για μισογύνηδες!

Σερφάροντας στο Διαδίκτυο βρήκα ένα περσινό άρθρο του Μάκη Προβατά στην εφημερίδα Sportime (17-5-2007). Ο τίτλος σε βάζει αμέσως στο... μισογύνικο κλίμα, αλλά είναι πραγματικά χιουμοριστικό αν το διαβάσεις με ευχάριστη ματιά.

Άντρας σημαίνει ένοχος!
Πήγα χθες στο μαιευτήριο Μητέρα για να δω μια φίλη μου που γέννησε.
Οπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις κάτσαμε με κάτι φίλους την περισσότερη ώρα στο σαλόνι και εγώ το είχα ρίξει στο αγαπημένο μου χόμπι που είναι να παρατηρώ τους ανθρώπους και να κάνω διάφορους συνειρμούς.
Σκεπτόμουν, λοιπόν, αναγνώστη μου, βλέποντας όλο αυτό το κοινό του μαιευτηρίου πόσο τεράστιο παραμύθι είναι ότι οι άντρες είμαστε το «ισχυρό φύλο».

Και μάλιστα είναι ένα παραμύθι που εν γνώσει τους μάς το πουλάνε οι γυναίκες για να μάς δημιουργούνε και ενοχές από πάνω.Πιάνω την ιστορία από την αρχή, όπως μου αρέσει να κάνω πάντα και λέω το εξής:
1: Οι γυναίκες μας επιλέγουν και δεν τις επιλέγουμε. Οι άντρες είμαστε τόσο ηλίθιοι που οι γυναίκες μάς αφήνουν να νομίζουμε ότι τις επιλέγουμε, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!
2: Είμαστε το «ισχυρό φύλο». Και ζούμε -κατά μέσο όρο- επτά χρόνια λιγότερο από το «ασθενές φύλο»! Επτά ολόκληρα χρόνια λιγότερης ζωής. Αυτό είναι φυλετική διάκριση!
3: Τα δύο μοναδικά ένστικτα, με τα οποία γεννιέται ο άνθρωπος, είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το ένστικτο της σεξουαλικότητας. Οι γυναίκες έχουν ονομάσει τη μητρότητα ως ένστικτο από μόνες τους. Και δεν θα υπήρχε κανένα θέμα αν δεν φόρτωναν την επινόησή τους αυτή στους άντρες.
Δεν μπορείς ή δεν θέλεις να την κάνεις μάνα; Είσαι μαλάκας και άχρηστος.Την κάνεις μάνα; Να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να τρέχεις σαν χρήσιμος μαλάκας για να παρέχεις τα πάντα σε αυτήν και στο παιδί σας, ενώ αυτή περνάει την κατάθλιψη της λεχώνας επειδή έκανε παιδί!
4: Αντρας σημαίνει ένοχος! Για όλα!* Δουλεύεις 2 δουλειές; Είσαι ένοχος γιατί δεν αφιερώνεις χρόνο στην οικογένεια σου.* Δουλεύεις 1 δουλειά; Είσαι ένοχος γιατί δεν φέρνεις αρκετά χρήματα στο σπίτι, όπως θα όφειλες.* Είσαι ανεξάρτητος σαν χαρακτήρας; Είσαι ένοχος γιατί κοιτάς την πάρτη σου.* Είσαι πιο μαμούχαλος σαν χαρακτήρας; Είσαι ένοχος γιατί δεν είναι έτσι οι άντρες.* Δεν τις πηδάς καλά; Είσαι ένοχος.* Τις πηδάς καλά; Είσαι ένοχος!Αρχίζουν να μοιράζουν ενοχές σαν μητέρες και συνεχίζουν σαν ερωμένες, σύζυγοι…
5: Οι στατιστικές λένε πως οι γυναίκες απατούν τους άντρες σε μικρότερο ποσοστό (30% έναντι 45%).
6: Μία άλλη στατιστική όμως λέει πως οι γυναίκες λένε ψέματα σε μεγαλύτερο ποσοστό (62% έναντι 25%).
7: Αρα η πρώτη στατιστική είναι ψευδής κατά 62% και άρα οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους σε μεγαλύτερο ποσοστό. Τελειώνοντας να σου θυμίσω αγαπημένε μου αναγνώστη ότι σεξουαλικά ανίκανος είναι μόνο ο άντρας! Οι γυναίκες δεν είναι ποτέ! Γιατί και όταν είναι, άντε να το αποδείξεις!

Πίσω, λέει, από κάθε σπουδαίο άντρα υπάρχει μία σπουδαία γυναίκα.
Πίσω από κάθε μαλάκα άντρα δεν υπάρχει μία μαλάκω;

1 σχόλιο:

Univers είπε...

Ακόμα και για την ανοργασμία των γυναικών υπεύθυνος είναι ο άνδρας!

Υπάρχουν γυναίκες που φύσει ή από αναστολές και ψυχολογικά προβλήματα χρειάζονται... δουλειά με τις ώρες για να φτάσουν στον οργασμό (και αν). Κάποια στιγμή ο σύντροφος θα κουραστεί. Και πάλι φταίχτης είναι ο άνδρας...

Ο φεμινισμός προπαγάνδισε αποτελεσματικά και τελικά έπεισε την υφήλιο ότι ο γυναικείος οργασμός είναι αποκλειστικά... ανδρική υπόθεση. Δημιουργήθηκε και ο μύθος της παρατεταμένης διάρκειας ως σημαντικού παράγοντα ικανοποίησης και ακούς γυναίκες να υπολογίζουν σε 1 και 2 ώρες συνουσία κάθε φορά, ως ικανοποιητική διάρκεια!

Ευτυχώς η πραγματικότητα είναι ελαφρώς διαφορετική...